Perkongsian dari saya Mohammed Hafiz Bin Shariff

Thursday, February 14, 2019

Trip Yogyakarta Daerah Istimewa - Part 3 (Hutan Pinus Mangunan, Jurang Tembelang, Pantai Timang dan Alun-Alun Kidul)

Terasa sangat berada di Indonesia

Kolam yang bersih dan berseni sangat hotel ni.

Sama x dengan Wayang Kulit Kelantan?

Pintu Masuk. nak tahu kat mana ni? baca sampai habis gais.

Tupp, tup,, dah hari ketiga di jogja. pagi ni kitorang bertolak ke Hutan Pinus Mangunan. Sebuah tempat yang banyak pokok2 pinus dan beberapa spot untuk berswafoto. Bayaran masuk sini sangat murah. tak sampai RM1. hah! terkejut x? haha

lawa tak gais?

bukan pokok getah ok. haha

sangat cantik pondoknya

rumah nenek kebayan ke ni?


Seterusnya kitorang ke Jurang Tembelang. kat sini pun banyak tempat2 untuk bergambar, tapi lagi cool sebab bergambar di tepi jurang. nah! cuba tengok korang berani x kat sini. bayaran masuk pun sangat murah.

berani ke idok?

angah berani giler. marah abah nanti tunjuk gmbr ni. haha

ni masa musim panas. kalau tak belakang tu kehijauan

nak ke mana tu?

Fiz pun ada lah bergambar kat sini! ingat gayat ke? haha


Tengah hari tu kitorang terus ke Pantai Timang. perjalanan yang sangat jauh. sampai di satu pintu masuk. ada dua pilihan, naik gojek atau jeep untuk ke Pantai Timang. sebab kereta biasa x boleh lalu. jalan yang sangat berbatu-batu. gojek rp50k pergi balik. jeep rp350k pergi balik. kitorang ambil jeep. tapi sebelum tu makan dulu di warung situ famousnya lobster. tapi kitorang x makan coz angah dan Fiz alergik lobster. huhu

besar! tapi sayang x boleh makan. huhu
here we go!

semangat berhenti tengah jalan semata-mata nak ambil gambar. hehe

yeay dah smpai!


Perjalanan lebih ekstrem dari naik roller coaster. huhu. tapi sampainya di Pantai Timang. wow! giler cool gais. tempat macam ni memang xde di Malaysia. tanpa lengahkan masa, terus ke kaunter tiket. rupanya tiket naik gondola dan jambatan adalah berbeza. kalau bayar untuk naik gondola, x boleh pulang naik jambatan. begitu la sebaliknya. so kalau nak try dua-dua. kena bayar dua tiket. harga ikut jambatan lagi murah berbanding naik gondola. mestilah, gondola digerakkan pakai tenaga manusia. ada beberapa orang akan tarik tali gondola untuk kita menyeberang.

let's go!

with my lovely sister

dah lama gondola ni. tapi dulu guna untuk tangkap lobster

kami tahu kami cool. EH!

lawanya kat sini!

opsss. cekcinye abam

watu panjang!

unik batuan kat sini

cool giler my sis. x menjerit pun. 


Lepas naik gondola pulang, kitorang penasaran nak cuba jambatan gantung dia tu. nego dengan dia dapat rp50k untuk bertiga. katanya nak bergambar je. bukan untuk menyeberang. Fiz memang x smpai ke tengah lah. gayat wei. huhu

takut x ?

budak ni berani betul.


Pulangnya terus balik hotel. kitorang check in di Adhistana Hotel. sebuah hotel yang sangat instagramable! malamnya diajak Yauma untuk cuba Special Sambal. ada 34 jenis sambal di restoran tu. kitorang sampai keluar air mata. pedas giler! dan makanannya pun sangat murah! please buka cawangan di KL. huhu

makan dulu gaisss

sambalnya mintak ampun. pedas abis!


Lepas tu kitorang ke Alun-Alun Kitorang. tempat ni sangat happening untuk nongkrong (lepak2) dengan member2. Di tengah padang ada dua pokok. katanya kalau dapat lalu antara dua pokok tu sambil mata tertutup, hajat kita akan termakbul. So we just join the game, tanpa buat wish apa2. ketiga-tiga kitorang tersasar. terpesong ke arah lain. cuma Yauma je yang dapat lalu. wahhh hebat. dan kat situ ada banyak beca2 lampu neon yang cantik2. cuma rp20k je untuk 1 round.

bisa nyetir mas?

here we go!

bagi girls yg bawa.

kami rilex rilex je. boleh percaya? haha

lawa2 basikal/van/kereta sini. x tahu ape nama. sebab kena kayuh. huhu


Then hari seterusnya kitorang cuma chill2 di Adhistana Hotel. best ke x best hotel ni? nanti Fiz share review okay. Tonton vlog ni kalau korang nak tengok best x tempat2 ni.





Share:

2 comments:

  1. Kota saat ini: Balikpapan
    WhatsApp: +6281617538564
    Pesan teks: +6281617538564
    baris: +6281617538564
    E- info: zalinadiato@gmail.com

    Assalamualaikum,nama saya Zalina Dianto, saya telah mengirim pesan di blog ini 3 tahun yang lalu. Saya ingin memberi tahu semua orang bahwa semua kesaksian pinjaman dan saran pinjaman semuanya palsu dan semua pembohong. Saya ditipu oleh banyak orang di blog ini, Sebelumnya , saya diperkenalkan ke perusahaan pinjaman terkemuka yang terdaftar dan memiliki situs web. Perusahaan pinjaman ibu muslim terkemuka memberi saya pinjaman sebesar RP 3,5 Triliun dengan tingkat bunga sangat rendah 1%. AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM PERUSAHAAN NYATA DAN 100% TERJAMIN. tolong, saya punya banyak expirience dengan pemberi pinjaman pinjaman palsu saya telah menunjukkan bagaimana mengetahui pemberi pinjaman palsu, harap baca ini akan membantu dan menyatukan Anda .insya allah
    BAGAIMANA CARA MENGETAHUI KREDIT PINJAMAN YANG PALSU
    Peminjam palsu tidak perlu meminta jaminan dan tidak ada situs web,Peminjam palsu tidak memiliki sertifikat bisnis,Peminjam palsu tidak peduli dengan gaji bulanan Anda yang membuat Anda memenuhi syarat untuk pinjaman, Peminjam palsu tidak menggunakan gmail, tidak ada domine, Peminjam palsu tidak memiliki alamat kantor fisik, Pemberi pinjaman palsu meminta biaya pendaftaran
    ajukan sekarang dan dapatkan pinjaman Anda
    Daftar Sekarang : (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ☑️ ☑️ DO YOU NEED TO REPAIR YOUR CREDIT AND BOOST YOUR CREDIT SCORE??? TAKE YOUR TIME TO READ 🔘

      No matter how bad your credit is right now, the damage isn't permanent. Credit repair allows you to fix the mistakes hurting your credit and improve your credit score.
      Repairing your credit is critical to saving money on insurance, loans, and credit cards, but that's not the only reason to repair your credit. Better credit opens up new employment opportunities, even promotions and raises with your current employer. If you dream of starting your own business or just want the security of knowing you can borrow money when you want to, you should repair your credit sooner rather than later.

      Our credit repair services help to fix your credit report and boost your credit score. We have helped people take control of their financial lives from across the country with the Help of our credit repair softwares and Specialists/Hackers.

      Our Credit repair softwares and HackTools enables our Specialists/Hackers to correct errors and inaccurate informations in your credit reports and to boost your Credit Scores.

      ☑️ COMPOSITE CYBER SECURITY SPECIALISTS is here to Provide you with The Best Hackers who can help you Repair your credit very quickly and efficiently.

      ☑️We have Legit Hackers and Private investigators at your service. 💻 Every member of our team is well experienced in their various niches with Great Skills, Technical Hacking Strategies And Positive Online Reviews And Reputations .

      ☑️We have Digital Forensic Specialists, Certified Ethical Hackers, Computer Engineers, Cyber Security Experts, and more on our team. Some Of These Specialist Includes ⭐️ DAWID CZAGAN⭐️ JACK CABLE ⭐️ SEAN MELIA ⭐️ ARNE SWINNEN ⭐️And More.
      ☑️ Below Is A List Of Our Major Services:
      * Website hacking 💻
      * Facebook and social media hacking 📲
      * Database hacking, & Blog Cleaning🛠
      * Phone and Gadget Hacking 📲
      • CREDIT CARD MISHAPS 💳 💥
      * Clearing Of Criminal Records ❌
      * RECOVERY OF LOST FUNDS ON BINARY OPTIONS & CAPITAL INVESTMENTS💰
      * Location Tracking 📲
      and many More

      ☑️ Our Goal is to make your digital life secure, safe and hassle-free. All you Need To do is To Write us a Mail Then We’ll Assigned any of These Hackers To You Instantly.


      ☑️ CONTACT:
      ••• Email:
      composite.cybersecurity@protonmail.com

      🔘2020 © composite cybersecurity specialists
      🔘Want faster service? Contact us!
      🔘All Rights Reserved ®️

      Delete

Copyright © Derak Sokmo | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com