Perkongsian dari saya Mohammed Hafiz Bin Shariff

Sunday, October 28, 2018

Di One Utama ada Secret Garden gaisssss!

Geram nak pijak macam kat Thailand. haha

Hai Gais. Dah bosan jalan2 di taman sekitar KL? Fiz nak bagitahu ada pilihan lain dan yang penting masuk adalah PERCUMA! haaa kena tulis besar2 supaya korang tambah excited kan. Di One Utama Mall ada Secret Garden gais. Macam2 jenis tumbuhan pokok dan bunga termasuk lah pokok anggur, siap ada buah lagi! geram nak petik makan. haha Keladi gergasi, orkid, dan banyak lagi.

Lokasi Secret Garden ni terletak di Upper Rooftop (UR) One Utama. bukan di lantai bawah gais. atas tu pun boleh tengok seluas mata memandang kawasan Damansara/KL sebab rooftop nya terbuka.

buka cuma hari cuti dan hujung minggu je gais.
Tapi x ramai orang situ. nama lagi taman rahsia.
Ni Fiz share untuk kita2 je. hehe

nak like banyak di instagram?
korang kena post bergambar di taman ni.
ok jom masuk

ada buku untuk korang tahu lebih lanjut tumbuhan kat sini

uniknya keladi ni

cer teka pokok ape ni

ni pun lawa !

ok ni penjaga kat sini. orang tua ni dah umur 100 tahun. huhu

biasa tengok kaktus sekulen je. ni bapak besar

spot instagram!

cabut la satu dan pukul lah anak mu yang buas itu. haha

dalam banyak2 bunga. bunga ni menarik perhatian Fiz.
namanya Scarlet Passion Flower.

banyak sangat2 tumbuhan pelbagai jenis

another instagram spot!

buaya dan lidah2 nya!

boleh tengok pemandangan Damansara

kalau korang nak tahu. yang berjuntai tu akar2nya

uniknya! teratai warna Ungu!

Bukan Henri yang pendek, Keladi tu yang super tinggi, 

Rest dulu katanya
Ok Gais! Thats all Fiz nak kongsikan. Korang kena datang dan  tengok dengan mata kepala sendiri. Kalau tengok di internet memang x cukup. Btw nak ke sini liftnya cuma ada di satu bahagian.

kalau korang dari lantai dua. cari signboard ni ya untuk ke liftnya.
Terima kasih baca entri kali ni di Secret Garden One Utama. Jumpa lagi di entri seterusnya. dimana? Di Bali gais! ^,^



Share:

0 comments:

Post a Comment

Copyright © Derak Sokmo | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com