Perkongsian dari saya Mohammed Hafiz Bin Shariff

Friday, September 7, 2018

Menerokai Taman Laut di tengah Kuala Lumpur - Aquaria KLCC


Welcome to Aquaria KLCC. hehe

Hi gais, Stay di KL dan rasa nak tengok ikan2 jerung, pari dan ketam labah2 ??? Nak ke Maldives jauh lah pulak kan. pergi pun belum tentu boleh jumpa kannn. Haaa mungkin ramai yang tak tahu di tengah pesat ibu kota Kuala Lumpur ada Taman Laut, banyak jenis hidupan marin di situ.

Admission Fees
Admission TicketAdmission RateMyKad Admission Rate
AdultRM65RM46
Child*RM56RM37
Senior Citizen**RM46RM37
*Entrance is free for children below 3 years old
*Child: 3 - 12 years old
**Senior Citizen: 60 years old and above
Kalau kita orang Malaysia, dapat harga lagi murah berbanding pelancong luar negara. nak lagi murah? beli je online di applikasi KLOOK hanya RM34 untuk satu orang dewasa. WOW! jimat RM12. haaa dua belas ringgit tu boleh beli ole2 masa nak keluar.

Waktu operasi Aquaria ni bermula pukul 10pagi sehingga pukul 8malam. Waktu terakhir untuk masuk adalah pukul 7malam dan dibuka tiap hari termasuk hujung minggu dan cuti umum.

Cara ke Aquaria

1. Kereta sendiri. boleh parking di Kuala Lumpur Convention Centre.

2. Jalan kaki. Dari Suria KLCC ada terowong bawah tanah, jalan cuma 5 minit. Dari Taman KLCC pula just sebelah je, masuk bangunan Kuala Lumpur Convention Centre dan ke concourse level.

3. Pengangkutan awam. Naik LRT, Bas boleh turun di KLCC station dan Suria KLCC bus stop. Masuk ke Suria KLCC Shopping Centre untuk lalu terowong terus ke Aquaria.

Ada beberapa pertunjukkan seperti bagi makan ke ikan Arapaima, jerung, pari2 ada juga pengunjung boleh sentuh sendiri beberapa hidupan air. Lihat gelagat memerang yang comel dan lihat keunikan obor2 dari jarak super dekat.

Nak yang lagi gempak? Haa apa kata korang cuba Cage Rage. Disediakan satu sangkar besar untuk korang masuk, dan ditenggelamkan dalam air untuk tengok hidupan marin lebih dekat! Jangan risau, sangkarnya kuat, dilanggar jerung pun x patah. hehe Harga RM211 dan cuma ada hari ahad,selasa, khamis dan jumaat saja. Pssst yang ni x perlu sijil menyelam malah dapat sijil rasmi Cage Rage dan tshirt rasmi lagi tau. On x on?



Nak yang rare? cuba program Sleep with Sharks, tapi cuba tengok ic korang dulu. rasanya x layak kan sebab program ni untuk yang umur 6-13 tahun jer. info lanjut di sini .



Kalau korang nak juga menyelam dengan jerung2 di Aquaria, korang boleh join program Dive With Sharks tapi dengan syarat korang perlu ada sijil menyelam. untuk booking boleh direct emel ke marketing@aquawalk.com

On x On? hehe (imej dari aquariaklcc)


Dah bosan sambut birthday di taman tepi tasik? haaa meh sambut birthday di Aquaria pula. korang akan dapat tiket masuk, pemandu pelancong, dekorasi parti, jemputan hari jadi e-kad, paparan tanda selamat datang, hadiah misteri! (wow yang ni paling Fiz suka. hehe), kek hari jadi, permainan beserta hadiah, sapaan daripada penyelam dan maskot (tergantung ketersediaan), makanan dan minuman serta sewaan dewan selama 4 jam. Harga? korang boleh terus hubungi +603-23331888 atau emel ke marketing@aquawalk.com untuk pertanyaan lanjut.

Happy Birthday! (imej dari aquariaklcc)

cuba teka game ape dorang tengah main?
(imej dari aquariaklcc)


Dan yang paling paling paling cool!!! Melamar pasangan korang dalam air disaksikan oleh jerung dan penyu. Fefeling raja dan ratu mermaid gitewww. hehe ada beberapa pakej untuk program ni korang boleh check di sini

sweet kan... aummm (imej dari aquariaklcc)

and She say YES! dorang sudah, korang bila? hehe
(imej dari aquariaklcc)
Mesti korang tertunggu gambar2 Fiz ambil di Aquaria kan. hehe

beratur untuk dapatkan/beli pass masuk

ruang menunggu sementara seorang pergi beli tiket

ada gua la. heeee

Ada memerang. comel sangat!

terperangkao di lautan cinta katanya. 

cer teka ikan ape

lawa kan...

tengah tunggu waiter. eh bukan cafe la.

banyak giler ikan!
posing dulu dalam terowong

hah! ada pun gambar Fiz. huhu 
Penampakan. heeee

banyak ikan pelik2. dari mak bapak ikan sampai anak cucu ikan.

aummmm
ukur berapa depa panjang terowong ke?
wow banyak nya. lunch time ke
ketam labah2
obor2 dalam frame kaca
udang jenis ape ni
Cuba teka gigi ikan ape ni.
Perasaan bila jerung lalu atas kepala?
On x on masuk dalam sangkar?
Dia nak selfie dengan Fiz la . haha
Dah jom balik.
My bff is my sister
Lepas keluar ada kedai cenderahati
cuba ambil yang hidup punya letak di kepala,
berani x? hehe
kalau yang hidup memang x buat macam ni la. huhu
nemo!
oh lupa nk gitaw. di Aquaria juga ada macam2 jenis serangga
Ok guys. thats all jalan2 kali ni. boleh tonton vlog kitorang di youtube ni,

                                          


Best ke x best? haaa kalau best pergi la bawa anak2, family atau kawan2. ^,^
Share:

Monday, July 9, 2018

INFINITY POOL PALING BAGUS DI KUALA LUMPUR - THE FACE SUITES

Hi gais! lama x mem-blog kan. maklumlah mood raya kita sebulan! Sape suka mandi2 atas langit cepat angkat tangan?! Maksud Fiz sape suka berenang selfie2 di infinity pool? Mesti semua suka kan. haaa. kali ni Fiz nak share infinity pool yang super sangat sangat terbaikkkk di KL. Memperkenalkan.... THE FACE SUITES!


Tembamnya kan. dah cakap, masih mood raya. hehe

Orang cakap x sah menginap kat sini
kalau x ambil gambar di kerusi ni. hehe

Lobi bersih dan lighting on point gitu.
Sky pool dia ni terletak di tingkat 51 yang mana infinity pool paling tinggi di Malaysia! Wow! tinggi kan. yang buatkan Fiz suka, pool nya xde cermin penghadang, So kita boleh menikmati terus tiupan angin sempoi-sempoi bahasa di situ. eh eh mesti korang tertanya-tanya kan macam mana nak ke sini, mahal ke? Yes! tempat hebat macam tu x kan lima puluh hinggit je. sekurangnya kena ada rm500 untuk satu malam. tu kalau korang nak menginap di hotelnya la. boleh je nk kurangkan kos korang sesuai dengan bajet kita2 je dengan menginap di residen nya booking melalui Airbnb hanya rm150 satu malam. what??? seriuslah??? yup! tunggu ape lagi. cepat sana booking. haha

with my gym buddy, Henri

Meriah waktu weekend. 

My twin, i mean belakang tu twin tower. LOL

acah2 model apek ni. 
lepak2 di ketinggian tingkat 51
berlatar belakang Menara KL
Nanti korang akan dapat acces card, 1 card boleh bawa maximum 4 orang je ke sky pool nya. Let say korang book untuk 4 orang, tapi tipu sebenarnya 5 orang. So mereput la sorang lagi tu x dapat acces ke sky pool. huhu

Finally, I'm here! hehe
Apa yang membuatkan sky pool nya super bagus? Mestilah kerana nampak secara dekat ikon kebanggaan negara kita, Menara Berkembar Petronas di sebelah kiri dan Menara KL di sebelah kanan.


Sejuk ke bro

Amazing Subject. Eh! Amazing View!

Merenung ape tu...

alamak too much light, x nampak twin tower.huhu

dia nak buat ape tu depa-depa tangan.

busuk la wei. turun2. haha

acah2 sado...

happy dia berendam lama2. 
Sky poolnya buka dari pukul 7 pagi hingga 10 malam. Menikmati permandangan malam di situ pun super lawa gais.

bersinar indah twin tower waktu malam.

dan... tadaa!!! Bersama keluarga Henri.
Btw, kalau ada customer float kitorang nak sewa float bawa ke sini, memang kitorang x bagi. kenapa x bagi? Sebab security nya x bagi la. haha memang mana2 infinity pool x boleh bawa giant float la. kan terjatuh ke sebelah sana, arwah jadinya. Kalau korang nak sewa/beli giant float macam unicorn, pegasus dan lain-lain, boleh sewa/beli dengan kami. Eh ter-promot pulak! alang2 dah promot, klik la website kami floattimekl.com atau whatsapp kami 018-3577911 dan 011-37001316. 


Ni Fiz masukkan skali videonya. selamat menonton gais!





Terbaik ke Terbaik infinity pool nya? Mestilah Terbaik kan. Dari 10 bintang, Fiz bagi 10 bintang untuk The Face Suites Infinity Sky Pool. Nanti nak repeat lagi ke sini. Sape nak ikut???



Share:

Copyright © Derak Sokmo | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com